Een vullende salade voor een extra energy kick in de middag!

De gezondste oudste mensen ter wereld wonen o.a. op Sardinië (een van de Blue Zones). Wat we van hen kunnen leren is dat dagelijkse consumptie van verschillende soorten bonen één van de aspecten is waarom ze zo lang gezond (!) blijven.

Niet iedereen kan alle bonen goed verdragen maar deze witte Lima bonen die ik vaak verwerk in mijn recepten zijn makkelijker te verteren dan bijvoorbeeld linzen en kidneybonen.

Een van mijn favoriete recepten voor een makkelijke en snelle lunch is deze Lovely Lima Salad.

 

WAAROM IS HET GOED VOOR JE?

 

  • Bonen zijn een plantaardige bron van eiwitten en vezels waardoor je langer verzadigd blijft na het eten van deze deze salade.
  • Broccoli bevat een enzym genaamd Q10 die nodig is om je energiek te voelen maar ook voor het behouden van een mooie stevige huid.
  • Zowel kool als broccoli zijn antioxidanten die ons beschermen tegen stress (in elke vorm).
  • Appelazijn toegevoegd aan je salade zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel minder stijgt en dus ook weer daalt na het eten. Met als resultaat dat je minder energie dips ervaart na het eten.

 

10-MINUTEN GROENTEN- & BONENSALADE

 

DIT HEB JE NODIG (VOOR 2 PORTIES):

  • potje Lima bonen (zonder toegevoegde suikers)
  • 1/2 broccoli gesneden in roosjes
  • 10 gram gesneden witte kool
  • 100 gram bio Feta
  • handje pompoenpitten
  • Dressing: 2 el appelazijn, 2 el olijfolie, peper en zout

 

ZO MAAK JE HET:

1. Spoel de Limabonen om met koud water en laat deze uitlekken.

2. Kook de broccoli 7 minuten in kokend water en laat ook deze uitlekken.

3. Snijd ondertussen de witte kool in dunne reepjes of rasp deze fijn. Je kunt ook een zakje voorgesneden witte kool kopen.

4. Doe vervolgens in een grote schaal de bonen, de groenten, brokkel de feta overheen en strooi de pompoenpitten over de groenten. Maak ik een apart schaaltje de dressing en strooi deze over je salade. Roer alles voorzichtig met een houten lepel door elkaar.

 

Maak je de salade de avond van tevoren? Bewaar je salade in de koelkast zonder de dressing. Deze kan je de ochtend voordat je het naar je werk neemt overheen druppelen. Dit doe ik heel vaak, zelfs wanneer ik thuis werk om tijd te besparen.

Ik weet zeker dat je na het eten van deze salade vol zit zonder de after lunch dip omdat er een mooie mix van de juiste voedingsstoffen in zit. En ik weet zeker dat je het lekker vindt;-)

 

 

Mocht je dit of een ander recept van mij maken en het op social media willen delen?
Gebruik dan #healthbz want zo kan ik het zien. Dat vind ik natuurlijk heel leuk. 

 

Inspire yourself, follow Health by Zeljka on:

Instagram // Facebook // Linkedin