Mijn persoonlijke 5 tips tegen stress(gevoel) en onrust in je hoofd

Voordat ik een blog schrijf, Google ik het onderwerp om te kijken wat er zoal geschreven is. Om een beeld te krijgen wat men wil weten maar ook welke informatie er al is. Dus dat heb ik ook gedaan met “stress”. Allerlei tips en tricks, medicijnen en voeding kwam ik tegen maar ook adviezen om voorgoed stressvrij te leven. Dat zou ik je dus niet adviseren.

Stress heb je nodig, stress is gezond, stress zorgt voor focus, voor aanmaak van allerlei hormonen en houdt letterlijk je lichaam in balans. Kort durende stress heb ik het hier over. Wil je weten of jij gezonde of ongezonde stress ervaart, lees dan dit artikel daarover.

Lang durende stress kan overgaan in chronische stress en burn-outs. Dat gebeurt niet van de ene op de andere dag dus je hebt genoeg tijd om dat stop te zetten. Maar helemaal zonder stress leven, ik geloof persoonlijk niet dat het kan.

 

Stressvrij leven is onmogelijk in de tijd waarin wij leven dus

stop met zoeken naar middelen om dit te bereiken.

 

Als je aanvoelt dat je te veel in je hoofd zit, kortaf reageert, niets kan afmaken, overloopt van to do’s, slecht slaapt dan zijn dit mijn persoonlijke 5 tips die je hierbij kunnen helpen.

 

5 tips om je stress(gevoel) kwijt te raken

  • Laat alles wat je op dat moment doet even staan. Al is het voor 5 minuten maar als het kan iets langer en ga naar buiten voor een wandeling. Als een wandeling geen optie is, stop even met werken en neem 5 minuten pauze zonder enige vorm van prikkels. Laat je brein “doorgaan” met de to do’s maar ga jezelf niet afleiden door te scrollen op je Instagram of iemand te whatsappen.
  • Ga op dat moment niets plannen maar schrijf als je dat fijn vindt alle to do’s of alles wat in je hoofd zit op papier. Laat dit verder even liggen. Dit is puur bedoeld om het uit je hoofd te zetten. 
  • Ben je klaar met je pauze moment, begin dan met de kleinste taak zodat je zeker weet dat je die ook afmaakt. Dat resultaat geeft je weer een boost en motivatie om door te gaan. 
  • Werk die avond/ week aan je slaapkwaliteit i.p.v. alleen kwantiteit.
  • Zorg dat je voldoende kalmerende voeding eet waar vezels, gezonde koolhydraten, alle B Vitaminen en magnesium in zitten. Ik zou zelfs hier suppletie adviseren.

 

Dit zijn voor mij echt elke keer weer bewezen stappen gebleken waardoor ik dat stress gevoel kwijt raak. Ze zijn natuurlijk niet door mijzelf bedacht maar in talloze onderzoeken bevestigd. Wat ik hier doe is ze super persoonlijk en concreet opschrijven waardoor je er morgen mee kunt beginnen.

 

Heb je vrienden of collega’s die deze informatie ook waardevol zouden vinden?

Inspire yourself … maar deel dit artikel ook met hen!

 

 

Voor meer tips en inspiratie volg mij op:

Instagram          Facebook         LinkedIn

 

I’ll teach you, I’ll coach you and I’ll inspire you, to eventually … Inspire yourself!