VOOR EXTRA FOCUS EN ENERGIE

Een langdurig gezond (werk)leven begint bij de basis; gezonde voeding, voldoende beweging en de ontspanning natuurlijk. Thema’s waarop ik mijn workshops en coaching programma’s bouw. Niks nieuws voor je neem ik aan.

Nee voor velen is deze basis van een gezonde levensstijl niet nieuw maar wat misschien wel nieuw voor je is, is het belang van natuurlijke supplementen. Waarom, welke en meer over supplementen vertel ik je in deze blog.

 

Waarom (natuurlijke) supplementen?

Er zijn drie hoofdredenen waarom wij bepaalde voedingsstoffen missen in ons dagelijks leven. Deze kunnen we in Nederland niet meer aanvullen met alleen voeding dus hebben we ze als supplement nodig.

Tegenwoordig eten we niet genoeg groenten (vooral) en fruit om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen via de voeding.

Ook wanneer jij één van de weinigen bent die elke dag minimaal 600 gram groenten eet, bevatten de groenten en fruit niet meer dezelfde hoeveelheden vitamines en mineralen als vroeger. Dit komt doordat de grond waarop het verbouwd wordt niet meer zo vruchtbaar is.

Wij leven in een samenleving waarbij ons lichaam stress ervaart. Stress voor je lichaam kan zijn: suikerrijke voeding, werken met deadlines, zittend beroep (achter een laptop), continu onderweg zijn of emotionele disbalans. Iedereen ervaart dit op dagelijkse basis denk ik. Wanneer je lichaam in deze staat is, verliest het extra bepaalde mineralen en moet je ze aanvullen.

 

Top 3 supplementen die iedereen kan gebruiken

 

 

Magnesium

Dit anti-stress mineraal zorgt ervoor dat we ons meer kunnen ontspannen, beter kunnen slapen en is betrokken bij honderden processen in je lichaam. Zoals je leest een erg belangrijke voedingsstoffen om aan te vullen. Wat merk je o.a. als je er tekort aan hebt?

  • Moe
  • Onrust
  • Constipatie
  • Gevoelig voor geluid/ licht
  • Trillend ooglid
  • Rusteloze benen
  • Moeite met focus houden
  • Te hoge bloeddruk

Heb jij last van (een van de) bovenstaande klachten? Overweeg dan een magnesium supplement.

 

Omega 3

Steeds meer jonge ambitieuze werknemers kampen met burn outs en depressies. Daarnaast valt het op dat vegan eten een groeiende trend aan het worden is. Met dat laatste is niets mis mee wanneer je op een andere manier voldoende Omega 3 vetzuren binnen krijgt. Tegenwoordig eten wij veel meer Omega 6 en 9 en minder Omega 3 vetzuren. Vette vissoorten die niet gekweekt zijn bevatten veel Omega 3 maar ook lijnzaad en walnoten. Heb jij last van hart- en vaatziekten, wil je afvallen en wil je jouw psychische gezondheid verbeteren? Neem dan dagelijks extra Omega 3 vetzuren uit de juiste bronnen.

 

Vitamine D3

Vitamine D2 en D3 is eigenlijk een hormoon dat uit cholesterol wordt gemaakt. Dat gebeurt alleen wanneer jij dagelijks tijd in de zon doorbrengt. Naakt! Doe je dat niet – en als je het wel doet laat het mij weten want dat zou echt uniek zijn – dan heb je er hoogstwaarschijnlijk een tekort aan.

Zit jij op kantoor het hele jaar behalve die paar vakantiedagen per jaar? Wil je jouw botten sterk houden en genoeg kracht hebben? Vitamine D3 supplement is dan een must voor je.

 

Welke moet je nemen?

Ik begin eerst even met welke niet; die je bij de drogist/ supermarkt vindt. Dit zijn chemische vitamines die je lichaam niet herkent en dus niet omzet in werkzame stoffen.

Welke wel? Dit zijn een aantal merken die ik je aanraad Bonusan, AOV, Vitals, NOW, Vitakruid en MorEPA.

Twijfel je ergens over? Stuur mij een mailtje dan kan ik je vraag beantwoorden en je verder helpen.