WAT IS BETER VOOR JE ENERGIE; 3 KEER PER DAG ETEN OF 6 KEER INCL. DE TUSSENDOORTJES?

“Je moet toch elke drie uur iets eten om je vetverbranding op gang te houden?” is iets wat ik elke dag hoor van de leerkrachten die ik 1-op-1 coach. En mijn antwoord is altijd: nee zeker niet!

Voor alle leerkrachten die geen coaching krijgen en/of willen, leg ik in deze blog kort uit waarom het gezonder is voor o.a. je energielevel om 3 keer per dag te eten i.t.t. 6 keer per dag inclusief de snacks tussen de maaltijden door.

 

Verlaagt allerlei ontstekingen in je lichaam die zorgen voor o.a. overgewicht en andere welvaartsziektes.

Elke keer wanneer je eet, ontstaat er een soort ontstekingsreactie in je lichaam. Je immuunsysteem moet bij elke maaltijd of snack aan de slag om het eten te verteren en bacteriën en virussen tegen te houden. Hoe vaker je dus eet hoe vaker dit proces – dat leidt tot laaggradige ontstekingen – gestart wordt. Deze ontstekingen leiden tot bekende welvaarstziekten zoals hart-en vaatziektes, depressie en obesitas.

 

Het helpt bij afvallen doordat je jouw eigen vet gaat verbranden

Meerder malen per dag eten, kun je vergelijken met elke dag benzine in je auto gooien terwijl de tank nog halfvol is. Je lichaam krijgt niet de kans om de bestaande brandstof op te maken. Die bestaande brandstof zijn je eigen vetreserves die je dus in dit geval niet aanspreekt. Is je wens om een paar kilo af te vallen? Dan kan drie keer per dag eten je hier gegarandeerd bij helpen.

 

Het houdt je fysiek en mentaal jonger en actiever

Wanneer je genoeg tijd geeft aan je lichaam dan ruimt je lichaam zelf de “kapotte” cellen op. Dit kan alleen plaatsvinden wanneer je een langere periode niet eet (dus ook geen snacks). Dit opruimen van de “kapotte” cellen gaat veroudering tegen (denk aan het verslappen van je huid en weker worden van je botten) maar houdt ook je breincellen gezonder en actiever.

 

Hoe vaker je eet, hoe vaker je moet en wilt eten

Snacken tussen de maaltijden door laat je bloedsuikerspiegel te vaak stijgen en dalen. Dit proces zorgt ervoor dat je brein steeds vaker een signaal krijgt dat het energie nodig heeft en jij dus trek krijgt in (suikerrijke) snacks. Het is een vicieuze cirkel die alleen doorbroken kan worden door andere voedingsstoffen te eten en minder vaak te eten. 

 

Eet jij nu wel zes keer per dag? Word je wakker met knorrende maag en trillende handen en moet je meteen iets eten in de ochtend? Dan zou ik dit niet zomaar aanpassen naar drie keer per dag. Doe het met beleid en nog belangrijker voeg andere voedingsstoffen toe aan je eetpatroon zodat je uiteindelijk zonder hongergevoel en met mentale rust naar drie keer per dag eten gaat.

Het geeft je veel meer energie, rust, helderheid in je hoofd en tijd want je hoeft maar over drie maaltijden per dag na te denken.

 

Heb je vrienden of collega’s die deze informatie ook waardevol zouden vinden?

Deel het artikel met ze en … Inspire yourself!

 

Voor meer tips en inspiratie volg mij op:

Instagram          Facebook         LinkedIn

 

 

I’ll teach you, I’ll coach you and I’ll inspire you, to eventually … Inspire yourself!