4 GEZONDE TIPS

Zomervakantie is voorbij, werk modus is weer aan. Voor de meeste dan! Dat betekent dat je weer in je werk ritme moet komen; op tijd opstaan en vertrekken, rekening houden met langere reistijd, sporten en je boterhammen klaarleggen voor de volgende dag. Of dat boterhammen moeten zijn?

Daar hebben we het later deze week over. Laten we het nu hebben over de vier tips voor een gezonde en energieke lunchpauze op kantoor. Nou ja het liefst niet op kantoor. Lees je mee?

 

GA NAAR BUITEN

In Nederland heeft bijna iedereen een tekort aan vitamine D3. Genoeg vitamine D3 maak je aan wanneer je elke dag in de zon bent, onbeschermd. In Nederland schijnt de zon helaas niet elke dag maar ook wanneer die wel schijnt, zijn wij voornamelijk binnen op kantoor. Dus vrij logisch dat we er een tekort aan hebben. Ga dus in je pauze naar buiten toe. Dit is belangrijk voor het gezond houden van o.a. je botten maar ook voor je weerstand. Wil je die gezellige collega blijven? Ga ook dan vooral naar buiten toe want je humeur wordt er ook door beïnvloed.

 

LAAT JE TELEFOON OP JE BUREAU LIGGEN

Pauze is een reset voor je lichaam maar ook voor je brein. Dat bereik je door even geen nieuwe informatie te verwerken. Laat daarom die telefoon op je bureau. Nee niet in je jaszak mee voor het plegen van een privé telefoontje of om de laatste Instagram posts te checken. Uit onderzoek is gebleken dat onze hersenen rust nodig hebben om daarna weer probleemoplossend en creatief te kunnen denken. Dat is toch ook de bedoeling van een pauze lijkt mij.

 

PRAAT MET EEN COLLEGA OVER PRIVÉ DINGEN

Als je je telefoon toch niet mee neemt, praat met een collega over je weekend, je hobby of luister naar zijn verhalen. Het hebben van een goede collega op kantoor blijkt voor voornamelijk young professionals een van de indicatoren te zijn voor geluk op de werkvloer. Investeer tijd in die collega juist in je pauze, dat brengt jullie dichter bij elkaar. Maandelijkse of wekelijkse borrels, teamdagen en uitjes helpen daar natuurlijk ook aan mee.

 

GA WANDELEN

Je hebt de eerste tip gelezen en besluit naar buiten te gaan. Ga dan vooral wandelen. Het is bewezen dat wandelen om verschillende redenen een van de beste dingen is die je kunt doen tijdens je lunchpauze. Het maakt je vrolijker, beter gefocust en rustiger. Het is ook een uitstekende training voor je brein. Door het wandelen stimuleer je allerlei hersenfuncties. Wil je een paar kilo afvallen? Wandelen tijdens je lunch is effectief en efficiënt om ook dit doel te bereiken.

 

BONUS TIP

Ik ben een groot voorstander van wandelen in je lunchpauze maar niet van wandelen en eten tegelijk. Wat zie je juist vaak? Precies dat; groepen collega’s die een rondje gaan wandelen en tegelijk hun boterham eten. Doe een ding tegelijk, eet bewust en met aandacht. Op die manier geven de hormonen die daar verantwoordelijk voor zijn beter het signaal af dat je genoeg hebt gehad. Ga je tegelijk eten en wandelen – vaak ook nog praten met je collega tussendoor – dan krijg je minder snel het gevoel van verzadiging. Niet goed voor je brein maar zeker ook niet voor je lijn.

Kies een tip waar jij je het beste bij voelt en volg dit 21 dagen lang. Ik ben benieuwd welke positieve effecten jij gaat ervaren. Je mag het mij laten weten na die 21 dagen.

Heb jij een vraag aan mij? Wil je ergens over sparren? Ik ben online aanwezig!

Let’s FB // Let’s Insta
Or let’s meet and have a sugar free almond cappuccino 🙂


I’ll teach you, I’ll coach you and I’ll inspire you, to eventually … Inspire yourself! –
Zeljka