HEEL VEEL GROENTEN IN DE LEKKERSTE COMBINATIES

Soep is makkelijk te maken, kan bijna niet mislukken, verwarmend en dus perfect voor deze periode van het jaar en uiteraard heel erg gezond. Vooral wanneer je het maakt met verschillende soorten groenten. Ik geef je mijn favoriete 5 opties waarvan ik elke week de laatste tijd een maak. Laat je inspireren, mix and match naar jouw eigen smaak!

Vandaag heb ik er zelfs eentje met witlof gemaakt en als er iets is wat ik niet lust is het witlof wel. Maar in de soep met andere groenten merkte ik er niets van. 

Ik maak elke soep op bijna dezelfde manier maar varieer met kruiden en groenten. Daarom laat ik je hieronder zien wat de basis bereiding principe is. Daarnaast geef ik je opties om vijf verschillende soepen te maken.

 

5X GEZONDE SOEPRECEPTEN

 

BASIS BEREIDING VAN DE SOEP

 1. Verwarm in een grote pan een eetlepel kokosolie of ghee.
 2. Fruit de ui en knoflook een paar minuten.
 3. Voeg de kruiden aan toe die je gebruikt en bak ze heel kort mee. Combinaties die ik gebruik zijn: komijn, paprika en kerrie // basilicum, tijm en peper en zout // oregano, peterselie peper en zout // kurkuma, komijn en gember.
 4. Voeg de overige groenten aan toe en water naar wens. Ik maak mijn soepen altijd lekker dik dus ik gebruik weinig water.
 5. Laat de groenten 15-20 minuten koken.
 6. Wanneer de groenten gaar zijn, laat de soep iets afkoelen en pureer het met een staafmixer of in een blender.


COMBINATIES

 1. Bloemkool, wortel, rode linzen + kokosmelk (laatste 5 minuten) aan toevoegen.

 2. Prei, pastinaak en geroosterde amandelen.

 3. Tomaat en paprika in de oven roosteren met verse basilicum of peterselie. 

 4. Knolselderij, prei, bloemkool en champignons met een tl mosterd.

 5. Zoete aardappel, wortel, koriander en limoen + kokosmelk.

 
Om het voedzaam te maken voeg ik er vis, kikkererwten, quinoa of linzen aan toe. Soms eet ik er een gekookt eitje bij, vooral bij die eerste en laatste optie is het heerlijk. Zoals ik al zei mix and match. Proef tussendoor hoe het smaakt en voeg de kruiden aan toe die jou het lekkerst lijken. Pas alleen op met teveel zout en sommige voorverpakte kruidencombinaties die al zout bevatten.

 

Mocht je dit of een ander recept van mij maken en het op social media willen delen?
Gebruik dan #healthbz want zo kan ik het zien. Dat vind ik natuurlijk heel leuk. 

Inspire yourself, follow Health by Zeljka on:

Instagram // Facebook // Linkedin