DIT KUN JE ZELF DOEN VOOR HET MILIEU EN JE PORTEMONNEE 

Vandaag is het Earth Day, de dag van de aarde. Op deze dag geven we iets meer aandacht aan de wereld. Er zijn veel overeenkomsten als je kijkt naar de gezondheid van het lichaam en de gezondheid van de aarde.

 

Wat heeft onze gezondheid te maken met die van de aarde?

 

Je lichaam maakt gebruik van haar reserves indien het niet voldoende voedingsstoffen krijgt. Maak je te lang gebruik van deze reserves dan pleeg je roofbouw op je lichaam en geeft je lichaam signalen dat het niet goed gaat.

Denk aan: hoofdpijn, futloosheid, buikkrampen en concentratieproblemen.

De aarde maakt ook aanspraak op haar reserves indien zij niet voldoende voedingsstoffen krijgt of niet goed behandeld wordt.

Denk aan grond- en voedingsstoffen zoals zuurstof, water, zon en grond. Maken we te lang misbruik van deze reserves dan gaat de wereld ook signalen geven.

Deze signalen zijn voor ons lastiger te voelen.

Alhoewel…zijn de temperatuur extremen (afgelopen zomer), de toename in enkele welvaartsziekten zoals obesitas (we consumeren meer dan we nodig hebben) en de hagelbuien (met miljoenenschade), niet een duidelijk signaal en een schreeuw om aandacht van de aarde?

Als individu maak je weinig verschil, maar wat als de hele wereldbevolking dit zegt?

Ik denk dat we het allemaal met elkaar eens zijn dat we zelf verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid.

Maar wie is er eindverantwoordelijk voor de gezondheid van de aarde? Wij allemaal en met kleine stapjes komen we uiteindelijk ook bij ons doel, net als bij je eigen gezondheid!

Wil je kleine stapjes zetten? Bekijk dan deze 5 tips!

 

1. Kook zero waste. Weg met die pakjes en zakjes en beperk de aankoop van producten in plastic. Maak home made pastasaus of curry en snij je groente zelf (ook positief voor je portomonnee).

2. Geef belevingen cadeau. Geef geen materiaal of geld cadeau, maar neem iemand mee op een beleving. Wat dacht je van een lunch, Health by Zeljka proof natuurlijk.

3. Koop fairtrade. Dit is niet enkel goed voor het milieu, maar ook de mensen die je van fair trade eten voorzien leven beter. Koop vooral fairtrade voedsel als het van ‘ver’ komt. Denk aan rijst, koffie, kokosmelk en bananen.

4. Overweeg of je single use / wegwerpproducten kan vervangen door herbruikbare producten. Drink je elke dag een groene smoothie met een rietje, heb je dan weleens aan herbruikbare rietjes gedacht? Maak je elke week zoete aardappel frietjes in de oven, dan kan je jouw bakpapier vervangen door een herbruikbare variant.

5. Je gelooft het misschien niet, maar de waterkoker is een van de meest energieslurpende apparaten in huis. Maak je een kopie thee? Vul je waterkoker enkel met het water dat je nodig hebt. Waarom energie verspillen aan het opwarmen van water dat je toch niet gebruikt?

 

Tekst: Chantal van Gent

 

Lijkt het je interessant om eens persoonlijke coaching te krijgen van mij?

 

Of zou je een inspiratiesessie willen gericht op meer energie en mentale rust voor jou en je team?

Stuur mij gerust een mailtje.

Je kunt mij ook bellen op:
06 100 668 15.

 

Wil je meer inspiratie?

Volg mij dan op Social Media:

Let’s FB // Let’s Insta

 

I’ll teach you, I’ll coach you and I’ll inspire you, to eventually … Inspire yourself!