HOE ZIT DAT MET DE LINK TUSSEN JE DARMEN EN DE SIGNALEN DIE JE BREIN KRIJGT? 

Hoe voel jij je? 100% relaxed, uitgerust, opgewekt, energiek? Optimaal fit zowel psychisch als fysiek? Waarschijnlijk kun je hier niet 100% bevestigend op antwoorden. En je bent niet de enige.

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikt antidepressiva. Iedereen die ik spreek is moe, mensen zijn geïrriteerd in het verkeer en hebben weinig energie na een werkdag.

Dat voeding hierin een rol speelt weet je waarschijnlijk wel maar weet je ook hoe? En nog belangrijker weet je hoe je het kunt verbeteren?

HET BEGINT ALLEMAAL IN DIE ENORME “ZAK MET BACTERIËN”; JE DARM!

Heel kort en bondig neem ik je mee op voedingsreis door je lichaam.

Stel je eet een ei; dat ei wordt in je spijsverteringssysteem afgebroken – of opgeknipt – in stofjes die de organen van binnen herkennen en kunnen gebruiken.

Dat zijn in dit geval o.a. aminozuren. Deze aminozuren worden gebruikt om neurotransmitters aan te maken. Neurotransmitters zijn postbodes van o.a. goede stemming, rustig gevoel, energiek gevoel, naar je hersenen.

Dus werkt jouw spijsvertering niet goed, wordt het ei niet goed opgeknipt, worden er geen werkzame stoffen van gemaakt en krijgt jouw brein niet het signaal zich goed te voelen.

Zo simpel werkt het!

Jouw organen van binnen herkennen geen ei of een appel.

Dit moet eerst opgeknipt worden in werkzame stofjes. 

 

HOE ZORG JE VOOR JE DARMEN?

Zoals je hierboven zag zorgt o.a. het eten van eiwitten voor het aanmaken van stofjes die je blij en energiek maken, maar dan moet je die eiwitten wel goed verteren.

Gezonde vertering kun je stimuleren door:

  1. Eet zo min mogelijk geraffineerde suikers
  2. Drink veel water
  3. Eet vezelrijke groenten en fruit eten
  4. Ga dagelijks wandelen, hardlopen, touwtje springen
  5. Zorg voor genoeg kwalitatieve slaap

 

Als je spijsvertering in orde is dan is stap twee zorgen dat je datgene eet wat omgezet wordt in energie, mentale rust en een blij gevoel.

 

Wil je meer inspiratie?

Volg mij dan op Social Media:

Let’s FB // Let’s Insta

 

I’ll teach you, I’ll coach you and I’ll inspire you, to eventually … Inspire yourself!