WELKE PRIJS BETAAL JIJ VOOR ‘ZIEK ZIJN’?

Vandaag had ik een afspraak met een HR Directeur van een organisatie met ongeveer 3000 medewerkers. De vraag die ik elke organisatie stel is; wat is jullie uitdaging voor de komende jaren als het gaat om vitaliteit.

Het antwoord van deze HR Directeur inspireerde mij om dit artikel te schijven over de stijgende zorgkosten voor jou en mij, dus niet voor de werkgever.

Ook wil ik je inspireren om dat geld op een andere manier te investeren i.p.v. te spenderen.

 

SINDS 2006 GEEF JIJ ELKE MAAND MEER GELD UIT

In Nederland is de zorg heel goed geregeld. Ik zou alleen daarom niet zo snel in een ander land willen wonen. Wij hebben het hier heel goed voor elkaar, trust me. Dat wilde ik eerst heel duidelijk maken – mijn mening – voordat ik inga op al dat geld dat we uitgeven aan zorg.

Als je kijkt naar de kostenopbouw van een zorgverzekering bestaat deze uit: een basisverzekering, aanvullende verzekering en eigen risico. Sinds 2006 zijn wij steeds meer gaan betalen voor alle drie de componenten.

Hoeveel meer? Veel meer …

  1. Voor de basisverzekering betalen wij gemiddeld € 325,- per jaar meer dan in 2006.
  2. Voor de aanvullende verzekering betalen wij gemiddeld € 100,- per jaar meer dan in 2006.
  3. Eigen risico is € 235,- hoger in 2019 ten opzichte van 2006.

Dus per jaar geef jij (en ik) € 660,- meer uit aan zorgkosten. Hier kun je een leuk weekendje weg van boeken, een paar keer super lekker uit eten of een hele mooie tas van kopen. Het ligt eraan wat je hobby is;-)

 

WAAROM EN WAARAAN GEVEN WE ZOVEEL GELD UIT?

De voorspellingen zijn dat de zorgpremies steeds hoger worden. Verzekeraars hebben jaren lang reserves opgebouwd maar deze raken op. De reden dat deze opraken is omdat wij steeds meer zorg nodig hebben en daardoor de zorgkosten stijgen. Zorg moet ergens van betaald worden, dus gaan de premies omhoog.

Daarnaast heeft de overheid als missie om de verantwoording meer bij het individu zelf te laten als het gaat om zorg(kosten). Met andere woorden; wat kun jij zelf doen om ziektes en aandoeningen te voorkomen. Hier ben ik het dus helemaal mee eens, want …

Wij gaan naar de fysiotherapeut wanneer we last krijgen van onze schouder, we gaan naar de huisarts met slaapproblemen en we krijgen anti-depressiva voorgeschreven wanneer het mentaal minder goed met ons gaat. Die € 660,- gaan vaak op aan het bestrijden van symptomen van ‘ziek zijn’.

 

Maar hoeveel geld (en moeite) heb jij uitgegeven aan oplossingen om in de eerste instantie niet eens klachten te krijgen?

 

Mensen vinden goede supplementen heel erg duur, een abonnement op een sportschool of een paar sessies bij een expert maar beseffen zich niet dat ze al jaren dat geld – en meer – uitgeven aan het bestrijden van hun symptomen.

 

VOOR MIJN BASISPREMIE BETAAL IK NOG STEEDS DIE € 88,- UIT 2006

Dit artikel is puur bedoeld om je aan het denken te zetten want nogmaals ons zorgstelsel is een van de beter in de wereld. Echter jij bent de enige verantwoordelijke voor jouw gezondheid en jij bepaalt waar jouw geld aan uitgaat. Zo heb ik bepaald voor mijzelf dat ik investeer in gezonde voeding, goede supplementen en waardevol trainingen. Aan de andere kant spendeer ik mijn geld niet aan (onnodige) aanvullende verzekeringen en is mijn eigen risico hoog zodat ik per maand nog steeds het bedrag van 2006 betaal aan een basispremie.

 

Ik ben van mening dat je het geld beter kunt investeren in jezelf dan spenderen aan je klachten. 

 

Lijkt het je interessant om eens persoonlijk advies te krijgen van mij?

 

Je kunt altijd contact met mij opnemen. Het is gratis en ik zal je altijd eerlijk advies geven.
Met een klik ben je er al.

Stuur mij gerust een mailtje.

Je kunt mij ook bellen op 06 100 668 15.

 

I’ll teach you, I’ll coach you and I’ll inspire you, to eventually … Inspire yourself! – Zeljka

Let’s FB // Let’s Insta