HOE ZORG JE VOOR EEN GEZOND NIEUWJAARSBORREL (HAPJE)?

Het is zover, mijn eerste artikel in 2019! Allereerst wens ik jullie allemaal een heel vrolijk en energiek 2019! Goede voornemens, die heb ik niet en geloof ik ook niet in. Persoonlijk heb ik wel doelen waar ik naar toe ga werken. Een van mijn doelen is meer mensen inspireren om gezonder te leven.

Mijn eerste blog is bedoeld om jou te inspireren een gezonde nieuwjaarsborrel te organiseren. Organiseer je geen nieuwjaarsborrel maar je werkgever doet dat? Inspireer hem of haar met dit artikel. Ben je komend jaar jarig – en ja dat is iedereen – gebruik de inspiratie voor je verjaardagsborrel.

Er is altijd wel een moment per jaar – en vaak wel meerdere – waarop je deze gezonde borrelhapjes kunt gebruiken.

 

GEZONDE BORRELHAPJES

 • olijven
 • ongezouten ongebrande noten
 • plakje komkommer met gerookte zalm
 • mozzarella, cherrytomaten en basilicum blaadjes aan een satéstokje
 • sardientjes in lengte gesneden
 • rauwkost met dips zoals hummus
 • geroosterde kikkererwten
 • zoete aardappel en pastinaak frietjes uit de oven
 • plakjes courgette met daarop rode pesto en mozzarella kort in de oven gebakken.
 • druiven en stukjes verse peer
 • gedroogde vijgen en dadels

 

DIT JAAR PROOST IK OP …

Neem een borrelhapje erbij en proost op maar een ding wat je dit jaar voor je gezondheid gaat doen. Echt slechts een actiepunt die jij elke dag kunt doen, bijvoorbeeld na het opstaan een groot glas water drinken. En zoals Nike het simpel maar duidelijk zegt Just do it … 
Ik ga proosten op meer ‘schermvrije’ avonden, avonden waarop ik niet op mijn laptop, telefoon of tablet zit en ook geen TV kijk. Wat ga ik dan doen hoor ik je denken? Geen idee, dat zie ik dan wel!

 

Mocht je dit of een ander recept van mij maken en het op social media willen delen?
Gebruik dan #healthbz want zo kan ik het zien. Dat vind ik natuurlijk heel leuk. 

Inspire yourself, follow Health by Zeljka on:

Instagram // Facebook // Linkedin