MIJN FAVORIETE SMOOTHIE VOOR EEN STRALENDE HUID

Op Instagram vroeg ik aan mijn volgers of ze het waardevol zouden vinden wanneer ik vaker tips en tricks zou delen die te maken hebben met een mooiere huid. Alle vrouwen zeiden ja dus ladies this one is for you!

Ik praat niet vaak online hoe en waarom ik gestart ben met mijn interesse en opleidingen in voedingsleer. Mijn huid – mijn hele onrustige huid – was een van de redenen. Ik heb er veel over gelezen, gehoord en geleerd maar het allerbelangrijkste ook allemaal geprobeerd. En het resultaat is: meer dan twee jaar gebruik ik geen foundations of andere crèmes die mijn onzuiverheden moeten bedekken. Ik heb het simpelweg niet meer nodig. 🙂 

Wat ik allemaal precies hiervoor doe, ja nog steeds doe, vertel ik een andere keer. Nu deel ik mijn favoriete smoothie voor een stralende huid en ik leg je uit waarom juist deze producten goed zijn voor je huid.

 

GLOWING SKIN SMOOTHIE

 

INGREDIËNTEN (VOOR 2 PORTIES)

 • 1/2 verse ananas
 • 10 grote aardbeien
 • 2 el chia zaad
 • 4 el kokos yoghurt
 • kaneel
 • Toppings: pompoenpitten en geraspte kokos


BEREIDING

 1. Doe alle ingrediënten (behalve de toppings) in een blender en mix het geheel totdat je een dikke smoothie hebt.

 

GOED VOOR HUID JE WANT:

 • ananas ondersteunt het ontgiftingsproces van je lever. Hoe minder schadelijk stoffen jij hebt in je lijf hoe minder dat zichtbaar wordt aan je huid (onzuiverheden);
 • aardbeien bevatten antioxidanten, Vitamine C en E; voedingsstoffen die je huid elastisch en zacht houden;
 • chiazaad bevat Omega 3 vetten en deze zijn essentieel om je huid gehydrateerd en stevig te houden;
 • kokosyoghurt bevat probiotica en ondersteunt hiermee je darmflora;
 • kaneel werk ontstekingsremmend en werkt dus ook tegen ontstekingen op je huid;
 • pompoenpitten bevatten o.a. zink en vitamine E; belangrijke antioxidanten voor je huid.

 

Mocht je dit of een ander recept van mij maken en het op social media willen delen?
Gebruik dan #healthbz want zo kan ik het zien. Dat vind ik natuurlijk heel leuk. 

 

Inspire yourself, follow Health by Zeljka on:

Instagram // Facebook // Linkedin