MASSAGE EEN “KANTOOR MUST HAVE”

Als ik dit schrijf ben ik al een paar dagen terug in Nederland. Het is je vast niet ontgaan als je mij op social media volgt, maar ik heb bijna drie weken op Ibiza als health coach gewerkt. Dit is mijn tweede keer dat ik samen met Monique van Detox & Reload Holidays op Ibiza werk. Ontzettend leerzame en leuke weken om te doen.

Je vraagt je misschien af wat heb je dan geleerd? Op Instagram heb ik al wat inzichten en leerpunten gedeeld met je. Vandaag deel ik een van mijn lessons learned en dat is; het belang van een massage van tijd tot tijd. Vooral ook het zakelijke belang. Wat ik daarmee bedoel leg ik je hieronder uit. Maar eerst …

 

MIJN PERSOONLIJKE ERVARING

Voordat ik naar Ibiza ging, had ik een aantal drukke dagen in Nederland. Ik zat veel achter mijn laptop of in de auto. Ik merkte al een paar dagen dat mijn schouders echt pijn deden en had zelfs een branderig gevoel. De eerste paar dagen op Ibiza voelde ik dat nog steeds ondanks dat ik minder zat. Ik kon mij minder goed focussen op mijn werk daar en zat veel in mijn hoofd.

Tijdens de retreats hebben de gasten altijd een masseur tot hun beschikking. Het zijn echt de beste masseurs die ik ken en nee dit is niet gesponsord. Ik zeg dit puur en alleen uit mijn eigen ervaring. Aangezien ik bijna jarig was besloot ik mijzelf een vervroegd cadeau te geven, namelijk een massage. Het gevolg daarvan was dat mijn schouderpijn weg was, ik mij beter kon concentreren en beter in mijn vel zat.

Heel fijn voor mij maar wat hebben jullie aan dit verhaal? Ik besloot om wat onderzoek te doen naar het belang van een massage voor mensen die een zittend beroep hebben.

Door in gesprek te gaan met de masseurs van SenseCity Breda kwam ik erachter dat het zeker geen luxe is en van groot belang voor een vitale medewerker.

 

WELKE KLACHTEN KUNNEN ER ONTSTAAN?

SenseCity Breda is hét centrum voor ontspanning, stressreductie, onthaasting en bewustwording. Ze hebben in deze oase van rust verschillende behandelingen zoals floaten, een bamboe- en een holistische massages. De ruimte alleen heeft een rustgevende en luxe uitstraling. Het verbaast mij niets dat SenseCity klanten ver buiten de regio aantrekt.

Ik wilde van hen eerst weten met wat voor klachten zij in aanraking komen. Mensen die vaak achter hun bureau in dezelfde houding zitten met gespannen spieren of opgetrokken schouders. Zij krijgen vaak last van pijnlijke spieren in hun nek en rug. Ook zien ze veel gasten met stress en onrust in hun lichaam. Te veel stress en een gespannen lichaam kan slaapproblemen veroorzaken, nog zo een vaakvoorkomende klacht volgens SenseCity.

Andere klachten die een werknemer kan voelen door o.a. een verkeerde of langdurige zithouding en gespannen spieren, zijn: gevoel van irritatie, boosheid en frustratie, vermoeidheid, hoofdpijn en maagpijn.

 

WAAROM IS EEN MASSAGE NOODZAKELIJK?

Door te masseren vooral op de spierknopen wordt de bloedsomloop en de lymfevocht circulatie gestimuleerd. Het resultaat is dat je veel meer ontspanning voelt in je lichaam en geest. Ook wordt je concentratie beter.

De holistische massage is een massage, waarbij het lichaam door te pulsen, wiegen en rollen in een diepe ontspanning komt. Hierdoor kun je de plaatsen waar het vast zit goed los krijgen. Massage bevordert o.a. de aanmaak van serotonine; een hormoon dat ervoor zorgt dat we ons gelukkiger en ontspannender voelen.

Door te masseren met magnesiumolie, kom je tot een nog betere ontspanning van de spieren. Daarnaast heeft magnesium een effectieve werking bij stressklachten. Ook merken ze bij SenseCity dat de klanten veel baat hebben bij beter slapen. Tot slot is het zo dat mensen die voor de massages met magnesiumolie bepaalde pijntjes in de spieren en gewrichten hadden, deze als dragelijker ervaren.

 

WAT IS HET ZAKELIJKE BELANG ERVAN?

De werknemer die vaak zit of zelfs staat heeft er duidelijk baat bij. Maar wat is het belang voor de werkgever 36% van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door stress. Steeds meer jonge werknemers kampen met een burn out. De kosten voor de werkgever zijn gemiddeld € 450,- per dag voor deze zieke werknemers. Deze kosten kunnen gereduceerd worden door maatregelen te nemen voor het creëren van vitale werknemers. Een van die maatregelen is het stimuleren van massages.

Massages reduceren stress, verhogen het concentratie niveau en productiviteit. Werknemers die energiek en ontspannen zijn, melden zich minder vaak ziek. Het zakelijk belang? Kosten die gepaard gaan met het ziekteverzuim omlaag brengen.

Kerstperiode komt weer bijna aan dus werkgevers overweeg eens een massage cadeaubon i.p.v. een kerstpakket. Jouw medewerkers zullen je dankbaar zijn en jij mij! Gezonde en positieve werknemers zorgen namelijk voor gezonde en positieve bedrijfsresultaten.

En ben jij een werknemer en lees je dit? Inspireer je werkgever, deel dit artikel met hem/ haar.

 

Let’s FB // Let’s Insta
Or let’s meet and have a sugar free almond cappuccino ?


I’ll teach you, I’ll coach you and I’ll inspire you, to eventually … Inspire yourself! –
Zeljka