Waarom slaapkwaliteit extreem belangrijk is tijdens het Corona virus?

En hoe verbeter je die?

Wat er afgelopen weken en dagen zich heeft afgespeeld heeft letterlijk en figuurlijk de wereld op z’n kop gezet. Enorme stijging in het aantal besmettingen, overvolle ziekenhuizen, maatregelen die per land werden gesteld en daarmee andere economische en psychische problemen met zich meebrachten.

Leerkrachten die ineens ontzettend innovatief en flexibel bleken te zijn. Laat staan de passie en werkethiek die ze getoond hebben! Hoop dat ze ontzettend trots zijn op zichzelf, elkaar en hun beroep!

 

Dit zorgt voor stress, voor aanpassen en schakelen en daar heeft ons brein last van.

 

En dan ons dagelijks leven; we moesten thuis werken met partners en kinderen, gingen alleen voor het hoognodige naar buiten en zagen onze families niet of veel minder. Hoe gezond mentaal en fysiek je ook bent, dit zorgt voor stress, voor aanpassen en schakelen. Iets waar we van nature liever niet doen. Ook zorgen deze uitdagingen dat we minder goed slapen.

Daarnaast zijn we meer dan ooit online en krijgen meer dan ooit media prikkels tot ons. Dit is al lang wetenschappelijk bewezen negatief voor je slaap. Je brein krijgt aan de ene kant ontzettend veel te verwerken maar wordt onnatuurlijk wakker gehouden door het vele kijken naar onze schermen.

Dat terwijl slaap een van de belangrijkste manieren is om je immuunsysteem te versterken. Niet dat je hiermee het virus niet krijgt maar je kunt het zeker wel beter aan als het je overkomt.

 

Wat kun je zelf doen om je slaapkwaliteit te verbeteren?

  • Houd rekening met je biologische klok en blijf je routine volgen.
  • Drink koffie op een verstandige manier zodat het je energie geeft maar op tijd uit je lichaam is voor een goede nachtrust.
  • Eet voeding met tryptofaan want die heb je nodig om melatonine (slaaphormoon) aan te maken.
  • Ga zelf niet op slot; spreek virtueel je vrienden en familie en ga naar buiten in je eentje of met je partner waar weinig andere mensen zijn.

Dit gaat voorbij en dan staan al die leerlingen en ouders te wachten op jou als docent. Ze gaan veel van je vragen dus zorg dat je tot die tijd maximaal aan je fysieke en mentale rust werkt.

 

Heb je vrienden of collega’s die deze informatie ook waardevol zouden vinden?

Inspire yourself … maar deel dit artikel ook met hen!

 

 

Voor meer tips en inspiratie volg mij op:

Instagram          Facebook         LinkedIn

 

I’ll teach you, I’ll coach you and I’ll inspire you, to eventually … Inspire yourself!