5 KERNWAARDEN DIE JOU HELPEN

Vorige week hebben we elkaar ontmoet, hier. Ik ben geen blogger en die ambitie heb ik ook niet. Wat ik wel belangrijk vind is dat iedereen die hier – op wat voor manier dan ook – terecht komt mij en mijn achtergrond kent. Het is voor jou belangrijk dat je vertrouwen in mij hebt. Dat kan pas wanneer je weet wie Zeljka is.

Weet je dat niet (meer)? Let’s meet (again). Lees mijn eerste blog alsnog. Vandaag wil ik het hebben over hoe ik jou als verantwoordelijke voor de vitaliteit van jouw medewerkers kan helpen.

Stel jij bent de eigenaar of een HR manager en binnen jouw rol verantwoordelijk voor de vitaliteit van de medewerkers. Na een aantal Google sessies besluit je met mij in zee te gaan. Wat kun je dan verwachten van onze samenwerking? Daar vertel ik je graag iets meer over.

Uiteraard is elk bedrijf anders en juist daarom maak ik mijn programma’s op maat. Met deze blog krijg je beetje een beeld waar ik voor sta en hoe ik jou kan helpen.

 

  1. PERSOONLIJKE AANPAK

Elke organisatie en elke medewerker is anders. Daarom zijn mijn diensten of combinatie van diensten altijd persoonlijk. Jij vertelt mij eerst wat jouw zichtbare probleem. Samen – met mijn advies – gaan we kijken hoe we dit kunnen oplossen. Het kan zijn dat bepaalde medewerkers duidelijk 1-op-1 coaching nodig hebben en anderen alleen verandering van omgeving. Hierbij kun je denken aan een gezondere kantine, andere dagelijkse routines met collega’s of flexibelere werktijden. Het allerbelangrijkste is dat we duidelijk voor ogen hebben wat het probleem is van de organisatie en aan de hand daarvan een op maat gemaakt plan samenstellen.

 

  1. LANGE TERMIJN IMPACT

Vitale en gezonde medewerkers hebben en behouden is een lange termijn doelstelling of dat zou het moeten zijn. Ik geloof in een werkwijze waarbij je mensen coacht en leert om de rest van hun leven tijd te nemen voor hun gezondheid. Dat is dan ook de reden dat de programma’s en workshops die je hier vindt geen x aantal weken achter zich hebben staan. Wanneer je met mij samenwerkt, kijken we eerst wat er aangepast moet worden en daarna hoe we dat gaan doen. Hoe lang doen we dat? Net zo lang totdat het ingebed is in jullie bedrijfscultuur maar ook in de overtuigingen van de medewerkers. Gezondheid duurt geen 12 of 16 weken maar je leven lang.

 

  1. HOLISTISCHE WERKWIJZE

Voeding, beweging en ontspanning dat zijn de drie thema’s waarmee ik werk. Dat zijn tevens de pijlers waarop een vitaal en gezond leven steunt. In de workshops en presentaties geef ik simpele en praktische tips over hoe je dit in jouw leven kunt toepassen. Dit is echt voor iedereen anders. Veel van de corporates en kleinere bedrijven waar ik kom, zijn ontzettend gericht op het bewegen of staand werken van hun medewerkers. Dat is natuurlijk super goed alleen voor het lange termijn resultaat is meer nodig. Ik ben er van overtuigt dat een medewerker die balans heeft op het gebied van voeding, beweging en ontspanning een vitale medewerker is. Ook wanneer hij of zij zittend werk doet.

 

  1. POSITIEVE BENADERING

Wij mensen willen in principe niet veranderen want dat is onbekend en soms ook eng. Mijn insteek is dan ook niet perse iets veranderen maar iets extra’s doen op een positieve manier. Medewerkers – voornamelijk de vrouwelijke – doen wekelijks als niet dagelijks de boodschappen. Met een supermarktsafari laat ik ze bijvoorbeeld zien dat ze tijdens hun gebruikelijke routine – waar niets aan verandert – bepaalde producten kunnen vervangen door andere. Hiermee eten ze gezonder en het resultaat is een medewerker met meer energie en focus tijdens zijn of haar werk.

 

  1. RESULTAAT GERICHT

Wat merk jij als organisatie van een Health by Zeljka programma of workshop? Ten eerste weten we dat een vitale medewerker voor een lager ziekteverzuim zorgt. Ook is het zo dat gemotiveerde en energieke medewerkers voor een hogere tevredenheid zorgen. Dit resulteert in een positiever bedrijfsimago. Jonge professionals hechten hier steeds meer waarde aan ten opzichte van het salaris of aantal vakantie dagen. En jouw werknemer? Meer energie, gezonder lichaam en een positievere instelling.

Dit gebeurt uiteraard niet binnen een week of twee. Geef vitaliteit en gezondheid op de werkvloer de tijd die het verdient en op lange termijn ga je als organisatie hier zeker de vruchten van plukken.

 

IK BEN OPZOEK NAAR JOU…


Ben jij vanuit je rol binnen de organisatie verantwoordelijk voor de vitaliteit op de werkvloer? Ik zou het heel waardevol vinden om in contact te komen met jou. Ik ben heel benieuwd naar jouw visie is op dit onderwerp over 5, 10 of zelfs 20 jaar. Dat inspireert weer mij. Neem contact met mij op.

Heb jij een vraag aan mij? Wil je ergens over sparren? Ik ben online aanwezig!

Let’s FB // Let’s Insta
Or let’s meet and have a sugar free almond cappuccino 🙂


I’ll teach you, I’ll coach you and I’ll inspire you, to eventually … Inspire yourself! –
Zeljka