SIMPEL EN LEKKER, ZOALS EEN PASTA HOORT TE ZIJN

Op Instagram vroeg ik wie de behoefte had aan het recept van de vegan pasta die ik laatst had gemaakt en 87% wilde het recept zien. Dus here we go. Eerst even voor de duidelijkheid; ik eet niet vegan. Ik eet zoveel mogelijk alle voedingsstoffen die mijn lichaam nodig heeft. Het gaat altijd om de voedingsstoffen en niet om een filosofie.

In mijn geval betekent dat vaak vegetarisch, heel weinig rood vlees, vis, heel veel groenten en fruit, beetje noten en zaden, ei, af en toe geitenyoghurt of kaas, af en toe granen zoals volkoren rijst, havermout en quinoa en 85% cacao (het liefst 92%) chocola en een rood wijntje. Oh ja en andere superfoods en supplementen want dat zijn ook voedingsstoffen die je nodig hebt.

Zoals je ziet, ik volg niet een bepaalde stroming en geloof daar ook niet in. Ik geloof dat je lichaam werkt op voedingsstoffen.

Persoon A heeft in situatie Y andere voedingsstoffen nodig dan persoon B in situatie Z.

Snap je het nog? 😉

Dit recept heb ik nagemaakt van Deliciously Ella en zelf een klein beetje aangepast. Hierbij het recept met linkjes naar de producten die ik heb gebruikt. Ik word door niemand gesponsord maar geef je mijn eerlijke mening en tips die ik gebruik. 

 

KOOLHYDRAATARME VEGAN PASTA

 

INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN

 

BEREIDING

 1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Snijd ondertussen de ui in stukjes en pers de knoflook.
 3. Snijd de shiitake champignons in niet al te kleine stukken.
 4. Verhit een tl kokosolie in een pan en bak de knoflook en de ui paar minuten. Voeg vervolgens de champignons aan toe en bak het nog eens 7 minuten totdat de champignons zacht en glazig zijn geworden.
 5. In de tussentijd is je pasta klaar, giet het af en laat het uitlekken.
 6. Voeg na 7 minuten de pasta, de amandel yoghurt, peper en zou toe aan de pan en roer alles goed door.
 7. Als laatste voeg je er beetje bij beetje de spinazie aan toe en blijf je de pasta roeren. Op deze manier slinkt de spinazie en past die hele zak van 300 gram er prima in.
 8. Zet het gasfornuis uit, proef de pasta en voeg er naar behoefte nog wat peper en zout aan toe.
 9. Voordat je het opdient knijp je er wat citroensap overheen, strooi je verse salie en de gehakte amandelen bovenop en maak je het af met een klein beetje olijfolie.

 

GOED VOOR

 • binnenkrijgen van genoeg eiwitten en vezels doordat je de kikkererwten pasta gebruikt i.p.v. tarwe;
 • binnenkrijgen van verschillende mineralen waaronder magnesium, kalium en calcium (in de spinazie);
 • binnenkrijgen van B12 vitamine die je in de shiitake champignons vindt;
 • iedereen die vegetarisch eet en wel voldoende vitamines, mineralen en eiwitten wil binnen krijgen.
 
 

BEN JIJ VEGETARISCH OF VEGAN?

En voel jij je daar goed bij, blijft dat vooral. Zoals ik eerder schreef ik ben nergens voor of tegen maar wel van mening dat als je niet goed weet welke voedingsstoffen in welke voeding zit, je makkelijker tekorten oploopt bij een plantaardig dieet. Ik heb het hier niet alleen maar over de eiwitten maar vitamines en mineralen. Laat je goed informeren en zorg ervoor dat op lange termijn – denk aan 10 tot 15 jaar vanaf nu – je lichaam nu goed gevoed wordt.  
 

Mocht je dit of een ander recept van mij maken en het op social media willen delen?
Gebruik dan #healthbz want zo kan ik het zien. Dat vind ik natuurlijk heel leuk. 

Inspire yourself, follow Health by Zeljka on:

Instagram // Facebook // Linkedin