ZOETE CHOCO MOUSSE (SUIKERVRIJ)

Toen ik in 2003 ging studeren en op kamers ging in Breda was ik verslaafd geraakt aan de Mona toetjes. Je weet wel die bakken waar je aan de onderkant een gaatje in kunt prikken, omdraaien en dan komt eerst het toetje eruit en daar overheen de saus.

Ik was trouwens verslaafd aan suiker niet alleen aan de Mona toetjes maar dat wist ik toen nog niet. De Mona toetjes zijn van die producten die ik met de huidige kennis nooit meer zou eten maar ik vind iets zoets nog steeds wel lekker.

Daarom maak ik mijn toetjes graag zelf. Zoals deze simpele en gezonde choco mousse.

 

ZOETE CHOCO MOUSSE (SUIKERVRIJ)

 

INGREDIËNTEN (VOOR 2 PORTIES)

 • 1 rijpe banaan
 • 1 avocado
 • 1 el rauwe cacao
 • 2 medjool dadels
 • 100 ml ongezoete amandelmelk
 • snufje Keltisch zeezout
 • 2 el vegan proteïne poeder (optioneel)


BEREIDING

 1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix het geheel totdat je een mousse hebt.

 

GOED VOOR JE WANT:

 • dit toetje bevat geen geraffineerde suikers;
 • avocado bevat vitamine E en rauwe cacao veel antioxidanten. Beide zijn ontzettend belangrijk voor een stralende huid;
 • door de gezonde vetten uit de amandelmelk en avocado stijgt je bloedsuikerspiegel niet zo snel;
 • het toevoegen van de proteïne poeder zorgt voor een voedzaam gerecht die je zelfs als ontbijt kunt eten.

 

Mocht je dit of een ander recept van mij maken en het op social media willen delen?
Gebruik dan #healthbz want zo kan ik het zien. Dat vind ik natuurlijk heel leuk. 

 

Inspire yourself, follow Health by Zeljka on:

Instagram // Facebook // Linkedin