7 PRAKTISCHE TIPS DIE JE HELPEN MEER TE BEWEGEN OP JE WERK

10.000 stappen per dag, wie maakt ze in praktijk? Grootste gedeelte van onze tijd zitten we achter onze laptops, in vergaderingen of voor de TV. Wist je dat je voor 10.000 stappen ongeveer 1,5 uur moet wandelen?

Gemiddeld zitten we 7 uur per dag in Nederland en zijn we daarmee Europees kampioen in zitten. We hebben allemaal gehoord dat zitten het nieuwe roken is maar hier ben ik het niet helemaal mee eens.

Om meer te gaan bewegen kunnen we continu kleine stappen zetten, letterlijk en figuurlijk. Zit jij naast het lesgeven voornamelijk achter je computer op school? Of in een vergadering? Kijk eens of je met onderstaande 7 tips meer beweging in je dagelijks werkleven kunt toepassen.

 

Ons lichaam is gemaakt en gebouwd om te bewegen, van zitten wordt het juist moe!

 

 

TIP 1 PARKEER BEWUST ZO VER WEG MOGELIJK

Kom je met de auto, parkeer dan zo ver weg als mogelijk vanaf de ingang van je school. Dit klinkt als iets kleins maar het gaat er juist om dat je op elk moment van de dag een kleine stap richting meer beweging zet.

Persoonlijk doe ik dit nooit, terwijl ik heel erg op let om elke dag 10.000 stappen te zetten. Nu ik dit type, beloof ik mijzelf en jullie dat ik dit ook vaker ga doen.

 

TIP 2 MOET JE EEN TELEFOONTJE PLEGEN? STA OP EN WANDEL

Elke keer dat je gebeld wordt, sta op en loop heen en weer terwijl je aan het bellen bent. Uit onderzoeken blijkt dat je beter kunt nadenken en communiceren wanneer je loopt. Is de ruimte waar je werkt daar te klein voor? Loop dan naar buiten of naar de hal.

 

TIP 3 MAIL 1 COLLEGA PER DAG NIET MAAR LOOP NAAR HEM/ HAAR TOE

Stuur heel bewust een mailtje per dag niet maar loop naar die desbetreffende collega toe en stel je vraag. Kies dan wel iemand die op een andere verdieping werkt of het meest ver weg van je zit.

 

TIP 4 PLAN EEN WANDEL VERGADERING IN

Heb je een vergadering met je interne begeleider of de directeur? Ga eens een uur samen naar buiten en bespreek de punten die je wilde bespreken wandelend. Steve Jobs deed het, dus waarom jullie niet?

Het blijkt dat we veel meer open staan voor de mening van de ander wanneer we niet tegenover elkaar zitten maar naast elkaar lopen. Om die reden vind ik persoonlijke gesprekken een perfecte optie om wandelend te doen.

 

TIP 5 GEBRUIK EEN APP ALS REMINDER

Stel een app in op je telefoon of laptop die je een herinnering stuurt dat het weer tijd is om op te staan.

Het is goed om elk uur nadat je gewerkt hebt of een vergadering hebt gehad, op te staan en een rondje te lopen. Probeer hierbij niet elke keer je Social Media te checken maar loop even een rondje om het gebouw heen, de trap op en af of loop naar de koffieautomaat.

 

TIP 6 STEL EEN PRINTER OP EEN ANDERE VERDIEPING IN ALS STANDAARD JOUW PRINTER

Dit is er ook een waar je wellicht om moet lachen maar elke stap telt, weet je nog? Print je regelmatig dan heeft dit meer impact op je dan je denkt.

Ik deed dit zelf ook vaak en naast dat ik naar beneden moest om het printje op te halen, was het ook een reminder dat ik vaker moest gaan lopen.

 

TIP 7 DOE EEN OFFICE WORKOUT

Oké deze laatste tip is wellicht next step voor je maar het kan ook simpelere dan je denkt. Dit kun je bijvoorbeeld op de WC even snel doen.

Wat houdt de workout in?

  • 5x een squat
  • 5x deadlift
  • 5x twist rechts en links
  • 5x nek losdraaien rechts en links

 

Kies een van deze 7 tips en doe ze een maand lang elke dag. Is het een automatisme geworden? Kies dan de tweede en bouw het zo stap voor stap op.

 

 

Wil je meer inspiratie?

Volg mij dan op Social Media:

Let’s FB // Let’s Insta

 

I’ll teach you, I’ll coach you and I’ll inspire you, to eventually … Inspire yourself!