MIJN TIPS VOOR EEN EGALE, STRALENDE HUID

Je huid is je grootste orgaan. Je huid is een spiegel van je gezondheid, je darmen en en je hormonen. Heb je een pukkeltje, droge huid of eczeem? Zie het als een signaal van je lijf dat er ergens anders iets niet helemaal klopt.

Nu ik orthomoleculair opgeleid ben, weet ik precies hoe dit werkt en waarom het zo is. 10 – 15 jaar gelden wist ik dit helaas niet. Ik ben op onderzoek gegaan en ik heb mijn huid puzzel opgelost. Ik help je met dit artikel om ook de jouwe op te lossen.

Dit zijn mijn persoonlijke voedingsadviezen en beauty tips waar ik mij 90% van de tijd aan houd. Ik leer zelf ook steeds meer omdat er steeds meer onderzoek naar wordt gedaan, maar dit blijft toch wel de basis.

Let wel op dat je niet zomaar mijn tips gaat volgen. Laat je informeren en begeleiden door iemand die daar verstand van heeft voordat je dingen gaat aanschaffen die je hieronder ziet staan.

 

MIJN VOEDING & BEAUTY TIPS VOOR EEN EGALE HUID

 

1. Omega-3 vetzuren

Ik eet wekelijks kwalitatief goede vette vis zoals zalm, sardientjes of makreel.

Daarnaast neem ik heel trouw dagelijks levertraan of visolie als supplement. Het verhogen van mijn Omega-3 vetzuren heeft vrij snel mijn hormonen in balans gebracht en daarna werd dat zichtbaar op mijn huid.

Omega-3 vetzuren verlagen de laaggradige ontstekingen in je lijf en stimuleren de aanmaak van collageen.

 

2. Suikervrij

Suikervrij leven is bijna onmogelijk maar een van de gezondste dingen die je voor je gezondheid – en dus ook je huid – kunt doen.

Ik vermijd zoveel mogelijk toegevoegde suikers (koekjes, snoepjes, vleeswaren en alle andere voorverpakte producten).

Suiker onttrekt mineralen en vitamines uit je lichaam die nodig zijn voor een stralende huid. Daarnaast verstoort suiker je darmflora en dit is vaak zichtbaar aan je huid (acne).

Suiker belast de lever waardoor je lever minder goed functioneert en je lichaam reinigt. Het reinigen van je lichaam (detox) zorgt voor een stralende en egale huid.

 

3. Zuivelvrij

Al een paar jaar eet en drink ik bijna geen zuivel. In de eerste instantie was ik hier helemaal mee gestopt maar sinds twee jaar eet ik bijvoorbeeld Griekse yoghurt of cottage cheese af en toe.

Zuivel wordt door veel mensen slecht verteerd en dit uit zich in o.a. eczeem, jeuk en acne.

 

4. Weinig (rood) vlees

Rood vlees – vooral wanneer je de niet biologische varianten kiest – kan voor ontstekingen in je lijf zorgen of deze verergeren.

Bij mij is dat zeker het geval heb ik gemerkt. Ik eet het heel af en toe in een restaurant maar dan kies ik wanneer mogelijk voor biologisch vlees.

 

5. Zink

Een zink supplement helpt mij om ontstekingen en acne tegen te gaan. Ik ben dit na mijn orthomoleculaire opleidingen gaan slikken omdat ik toen precies wist welke vorm goed is voor je huid. Ik heb gemerkt dat de ontstekingen die ik wel eens had – ja echt had want ik heb ze niet meer ☺️ – minder rood en heftig waren en sneller weer weggingen.

Zink zorgt er namelijk voor dat de bacteriën en ontstekingen die voor acne zorgen, verminderd worden.

 

6. Jojoba olie

Nadat ik mijn voeding volledig had aangepast, ben ik ook eens gaan kijken naar natuurlijke gezichtsverzorging. Ik gebruik jojoba olie als nachtcrème, make-up remover en serum.

Dit werkt voor mijn huid maar er zijn verschillende varianten van natuurlijke oliën die je kunt gebruiken.

 

7. Milde verzorgingsproducten

Mijn voeding bepaalt 70% de conditie van mijn huid. De andere 30% is verdeeld onder slaap en verzorgingsproducten.

Ik gebruik nu de producten van Caudalie en reinig mijn huid twee keer per dag op een milde wijze. In de ochtend gebruik ik alleen micellair water als reiniging.

Daarnaast smeer ik ALTIJD een creme met SPF 30 of meer.

 

8. Homemade scrub

Dit doe ik sinds een jaar nadat ik op Ibiza dit advies kreeg van de beste schoonheidsspecialiste die ik ooit heb gehad, Tracy.

Tracy werkt met natuurlijke producten en geeft op een holistische wijze haar behandelingen. Haar advies was om 2x per week te scrubben want verder had ik a beautiful skin ?.

2x per week zit nog niet in mijn systeem maar 1x per week wel.

Ik maak mijn eigen scrub van suiker gemengd met kokos- of druivenpitolie.

 

9. Water

De laatste tip hoef ik voor mijn gevoel niet uit te leggen maar ik wilde het wel benoemen want als ik genoeg water drink voel ik het vooral aan mijn huid.

Mijn huid voelt zachter en minder droog.

 

 

Beautiful skin requires commitment,

not a mircle.

 

 

 

Wil je ook een mooiere huid voor altijd? Ben je bereid om daar in te investeren? Ik kan je helpen!

Je kunt altijd contact met mij opnemen. Stuur mij gerust een mailtje.

Je kunt mij ook bellen op 06 100 668 15.

 

Wil je geïnspireerd blijven?
Volg mij dan op Social Media:

Let’s FB // Let’s Insta

 

I’ll teach you, I’ll coach you and I’ll inspire you, to eventually … Inspire yourself!