HOE WEET JE OF JE EEN VITAMINETEKORT HEBT?

Twee vragen die iedereen mij stelt als het gaat om voedingssupplementen zijn: 1) waarom heb je ze nodig en 2) hoe weet ik of ik een vitaminetekort heb? Ik ga ze beide voor je beantwoorden.

Voordat ik dat doe, raad ik je aan nooit zomaar zelf supplementen te slikken. Vraag altijd advies van een expert en daarmee bedoel ik niet de verkoopmedewerker bij de winkel waar je ze koopt.

 

1. Waarom hebben we voedingssupplementen (soms) nodig?

Ten eerste omdat wij ons lichaam te lang en te vaak in een stressreactie plaatsen. Het is bijna onmogelijk voor mensen om minder op hun schermen te kijken, minder vol leven te hebben, niet in de file te staan e.d. Dit zijn allemaal situaties waarin je lichaam in een stressreactie schiet en daarom heb je extra van bepaalde voedingsstoffen nodig.

Ten tweede zijn wij ondervoed ondanks de grote hoeveelheid eten om ons heen. Eet jij 800 gram groenten en fruit per dag? Eet jij in alle rust? Eet je altijd onbespoten en biologisch? Ik niet en ik zou niet weten hoe ik dit altijd kan doen. Om bepaalde voedingsstoffen aan te vullen, slik ik al jaren dagelijks of periodiek supplementen. En ja ik merk na al die tijd zeker een positief verschil.

Tot slot is de grond waarop ons eten wordt verbouwd niet meer zo rijk aan stoffen als 50 of 100 jaar geleden. Dan is het uiteraard logisch dat onze voeding dat ook niet is. Dus ook al eet jij super gezond is er een kans dat je niet genoeg binnen krijgt.

 

2. Hoe weet je of je een vitaminetekort hebt?

Onderstaande fysieke signalen kunnen duiden op een vitamine of mineralen tekort. Vergeet hiernaast ook niet o.a. deze factoren: stress, roken, te weinig slaap, overgewicht, negatieve gevoelens, snel geïrriteerd zijn.

 • Langzaam groeiend of te weinig haar
 • Witte stippen op je nagels
 • Bleke nagels
 • Broze nagels
 • Donkere cirkels onder je ogen
 • Rode strepen op het witte gedeelte van je ogen
 • Bloedend tandvlees
 • Niet goed kunnen ruiken of proeven
 • Gezwollen tong
 • Trillende spieren
 • Droge huid en jeuk
 • Te veel rimpels voor je leeftijd
 • Buikvet
 • Aankomen in gewicht rondom de heupen
 • Acne
 • Opgeblazen buik

 

Ik investeer liever in mijn gezondheid dan dat ik geld uitgeef aan ziek zijn.

 

Wil je meer inspiratie?

Volg mij dan op Social Media:

Let’s FB // Let’s Insta

 

I’ll teach you, I’ll coach you and I’ll inspire you, to eventually … Inspire yourself!