3 TIPS OM MEER TIJD TE MAKEN VOOR EEN GEZOND LEVEN

Ben je iemand die elke week weer denkt; ik zou wel meer tijd willen om te sporten, gezond te eten of te ontspannen? Voel je je vaak geleefd door alles en iedereen om je heen? Vind je het moeilijk om een gezondere levensstijl te creëren?

Dan is dit artikel voor jou. ik begrijp dat het soms lastig lijkt en daarom heb ik praktische tips – waar je wellicht niet aan denkt – voor je op een rijtje gezet.

 

Ongeacht je werk, privé situatie of levensfase, jij bent diegene die de keuzes maakt.

 

 

TIP 1 KIJK MINIMAAL OF GEEN TV/ NETFLIX

Als je heel eerlijk bent, hoeveel tijd breng jij door voor de TV? Wat zou er gebeuren wanneer je ervoor kiest om de tijd te halveren of ervoor te kiezen om slechts drie avonden in de week TV te kijken? Ik wilde bijvoorbeeld meer boeken lezen zodat ik meer zou leren over bepaalde onderwerpen. Om dat te doen moest ik de tijd ergens vandaan halen. Ik heb besloten geen TV te kijken ’s avonds maar te gaan lezen.

Dus zou jij graag je salade voor de volgende dag willen maken of bijvoorbeeld 30 minuten gaan wandelen ’s avonds? Tijd kun je daarvoor maken door op die avonden geen TV of Netflix te kijken.

 

TIP 2 CREËER VASTE PATRONEN

Wanneer we iets elke ochtend/ avond doen 66 dagen lang dan wordt het een automatisme. Wanneer iets een automatisme is, kost het ons minder moeite en tijd. Zorg ervoor dat je elke avond en ochtend een vaste routine hebt.

Stel jij hebt kleine kinderen en je wil meer tijd voor jezelf. Wat je kunt doen is elke avond nadat zij op bed liggen, naar je slaapkamer gaan en daar bijvoorbeeld 15 minuten Yoga oefeningen doen, mediteren of iets lezen wat je leuk vindt. Wellicht overbodig om te zeggen maar ik doe het toch, door je Instagram en Facebook scrollen is geen tijd voor jezelf nemen maar juist voor alles en iedereen daarbuiten. Na deze 15 minuten ga je verder met alle taken die je nog moet doen.

 

TIP 3 KOOK ALTIJD 2 PORTIES EXTRA

Het eten smaakt uiteraard het lekkerst wanneer het vers is bereid. Echter we hebben allemaal dagen dat het zoveel handiger is wanneer we iets snel kunnen opwarmen. Zorg daarom dat wanneer je kookt, je altijd voor twee porties extra rekent. Deze twee porties kun je in de koelkast bewaren voor de volgende dag of invriezen.

Dit kun je doen met bijna alle gerechten; smoothies, havermout, soep, ovengerechten, curries en zelfs salades wanneer je de dressing apart houdt.

 

BONUS TIP STEL PRIORITEITEN EN ACCEPTEER DEZE

We hebben allemaal evenveel tijd tot onze beschikking. Echter onze prioriteiten verschillen. Voor mij bijvoorbeeld is het heel belangrijk om ’s ochtends mijn cellery juice te maken dus sta ik 30 minuten eerder op daarvoor.

Stel jouw prioriteiten vast; is dat rust, is dat een gezond ontbijt, is dat je werk of is dat zoveel mogelijk tijd doorbrengen met je gezin? Kies datgene wat jij het meest belangrijk vindt voor jouw gezondheid en accepteer dat je focus daarop ligt. Kijk niet naar anderen wat zij doen maar accepteer je eigen keuzes die je hebt gemaakt. Dat alleen al maakt elke verandering makkelijker.

 

Lijkt het je interessant om eens persoonlijke coaching te krijgen van mij? Heb je hulp nodig om je prioriteiten te bepalen maar vooral in actie om te zetten?

Je kunt altijd contact met mij opnemen. Stuur mij gerust een mailtje.

Je kunt mij ook bellen op 06 100 668 15.

 

Let’s FB // Let’s Insta

 

I’ll teach you, I’ll coach you and I’ll inspire you, to eventually … Inspire yourself!