WAT, WANNEER EN HOE EET JIJ?

Ben jij tevreden over je eetpatroon nu? Eet je genoeg of juist te veel? Eet je drie keer per dag of sla je wel eens een maaltijd over omdat je te druk bent?

Nog belangrijker misschien, hoe voel jij je gedurende de dag? Sta je uitgeslapen en energiek op? Kan jij je focussen op één ding tegelijk voor een langere periode? Heb je na je lunch altijd een energiedip of juist trek in iets zoets of koffie?

Zijn de antwoorden op deze vragen voor jou negatief dan heb ik goed nieuws voor je; je kunt het verbeteren door je op lange termijn te focussen op wat, wanneer en hoe je eet.

 

Wat eet jij?

Jouw voeding en de voedingsstoffen die je daarmee binnen krijgt – of juist waar je tekort aan hebt – bepalen hoe jij je gedurende de dag voelt. Het gaat niet om dure superfoods maar het gaat om normale pure voeding. Voeding die je oma kent en at!

Eet jij als ontbijt voornamelijk koolhydraten zonder vezels, gezonde vetten en proteïnen dan heb je grote kans dat je snel daarna trek krijgt. Eet je tussen de middag weinig tot geen Omega 3 vetten, dan verlies je je concentratievermogen. Is je lunch niet voedzaam genoeg, dan vraagt je lichaam om energie door sugar cravings. 

Wat jij eet op een dag, in een week, maand en zelfs jaren bepaalt jouw gevoel. Aan jou de taak om dat gevoel positief, energiek en gezond te laten zijn.

 

Wanneer eet jij?

Ik zie nog steeds zoveel mensen die continu aan het snacken zijn. Tussen de maaltijden door hoor je in principe vier tot vijf uur door te kunnen gaan zonder die appel, bananenbrood of ontbijtkoek. Zorg dat je maaltijden de juiste voedingsstoffen bevatten zodat je lichaam niet elke keer om voeding vraagt.

Eten kost energie dus elke keer wanneer jij snackt – ja ook op die appel – gaat er energie naar de vertering en niet naar jou. Een gezond lichaam heeft om 15:00u geen snack of koffie nodig om tot 17.30u vol te houden.

 

Hoe eet jij?

“In de pauze staan er altijd studenten aan mijn bureau met vragen, ik moet dan echt even mijn mailtjes beantwoorden of ik moet naar een andere locatie dus eet ik maar snel in de auto.” Elke docent herkent dit!

Ongeacht wat en hoe vaak je eet, als de voedingsstoffen niet opgenomen worden, heb je er vrij weinig aan. Eten en nog iets anders daarnaast doen zorgt ervoor dat je voeding niet goed wordt opgenomen en verteerd. Maak van je maaltijden een prioriteit en onthoud dat alleen jij daarvoor kunt zorgen, niemand anders!

Uiteindelijk is je werk, gezinssituatie of hoeveelheid tijd die je hebt niet de oorzaak van een laag energielevel maar voeding in de breedste zin van het woord. Voed je zelf dan ook op een verstandige manier en neem weer regie over jouw gezondheid.

 

 

I’ll teach you, I’ll coach you and I’ll inspire you, to eventually … Inspire yourself!

 

Wil je meer inspiratie?

Volg mij dan op Social Media:

Let’s FB // Let’s Insta