3 STAPPEN NAAR EEN GEZONDERE LEVENSSTIJL

Zomervakantie is hier in het zuiden van het land over twee weken alweer voorbij. Soms heb ik het gevoel dat na de zomer veel mensen soort van “opnieuw” willen beginnen. Dit geldt natuurlijk ook voor gezonder leven.

Gezonder leven is voor iedereen anders en toch ook weer niet. Het gaat in principe vaak om gezonder eten, eerder naar bed gaan of meer sporten. Komt dit je bekend voor? Vast wel!

Ik heb niets tegen dat opnieuw beginnen gevoel, alleen ik ben wel voor om iets te veranderen wat je de rest van je leven kunt volhouden. Vaak beginnen mensen met een compleet ander dieet of willen ineens 3x per week zware training doen. De kans is groot dat je dit niet volhoudt.

Ik geef je hieronder paar simpele stappen die je als uitgangspunt kunt nemen om gezonder te gaan leven.

 

1. Begin met een smoothie elke ochtend (nu het nog zomer is)

Ik ben een fan van gezonde smoothies, dat mag duidelijk zijn. Ik heb er recepten van die je hier kunt vinden en ik laat je ook zien hoe je een gezonde smoothie samenstelt. Wanneer je de ochtend al goed begint met de juiste voedingsstoffen, is de kans kleiner dat je gedurende de dag zin krijgt in ongezonde voeding. Maak hiervan een gewoonte en focus je in begin alleen op je ontbijt totdat het een automatisme is geworden.

 

2. Leer jezelf aan om alleen water, thee en 1 kopje koffie per dag te drinken

Wil je gezonder gaan leven, meer energie krijgen, ziektes voorkomen, mooiere huid of wat dan ook? Dan is genoeg drinken ontzettend belangrijk. Naast genoeg drinken is het ook belangrijk wat je drinkt. Water is je beste en bijna enige vriend als het gaat om vocht.

Ik zie nog zo vaak om mij heen dat mensen allerlei (gezondere) frisdranken drinken, sapjes en natuurlijk alcohol. Hier zitten ten eerste onnodig veel calorieën in maar nog belangrijker onnodig veel suikers en andere stoffen die je niet nodig hebt.

Leer water drinken en geef jezelf hier alle tijd voor maar doe het wel!

 

3. Bepaal 1 dag in de week waarop je 1 uur kunt gaan wandelen

Je leest het goed 1 dag in de week 1 uur wandelen. Pas wanneer dit een routine is geworden, iets wat net zo logisch is om te doen als je tanden poetsen, bouw je het verder uit naar 1 keer in de week naar de sportschool of hardlopen (of wat je ook maar leuk vindt). Naast dat wandelen gezond is, gaat het mij hier meer om dat je van bewegen en later sporten een gewoonte maakt.

 

Doe deze 3 stappen minimaal 3 weken – maar liefst 6 – totdat ze een automatisme zijn geworden! Daarna kun je verder naar de volgende 3.

 

Wil je meer inspiratie?

Volg mij dan op Social Media:

Let’s FB // Let’s Insta

 

I’ll teach you, I’ll coach you and I’ll inspire you, to eventually … Inspire yourself!