WIL JIJ AFVALLEN ZONDER EEN STRENG DIEET? DAT KAN MET DEZE TIPS!

Het is een eeuwenoud patroon volgens mij; begin van de lente begint iedereen na te denken over de zomer en dus over afvallen. De gekste diëten komen tevoorschijn en als je Social Media moet geloven dan garandeert elk dieet een sixpack.

Ik ben zeker niet voor overgewicht alleen ik ben ook niet perse altijd voor een sixpack. Ik geloof in een gezond (laag genoeg) gewicht het hele jaar rond. Dit bereik je niet met een opgelegd dieet maar met jouw eigen voedingsplan.

Hoe vaak ben jij namelijk al niet gestart met een streng dieet? De kans is groot dat het meerdere keren is gebeurt en dus niet succesvol bleek te zijn voor lange termijn. Daarom vind ik dat je niemand zijn of haar voedingsplan moet volgen, maar leren jouw eigen versie te maken.

Ik help je door dit artikel, maar ook door persoonlijke coaching.

Eenvoudig afvallen kan met deze tips

 

1. Drink suikervrije drankjes

Suikervrije drankjes zijn water, thee en zwarte koffie. Alle andere varianten van gezonde sapjes tot cola en verse sinaasappelsap bevatten suikers.

Laat zoveel mogelijk calorierijke drankjes staan en je zal merken dat alleen deze tip je helpt met het afvallen.

 

2. Begin je dag met twee grote glazen lauw water

Hiermee maak je jouw spijsvertering op een rustige manier wakker en stimuleer je de werking van je darmen. Voeg hier eventueel citroen aan toe of appelazijn voor extra reiniging en vitamine C.

Na de nachtrust is je lichaam “uitgedroogd” dus is water essentieel voor hydratatie. Water drinken helpt tot slot afvalstoffen af te voeren die zich gedurende de nacht hebben opgestapeld.

 

3. Let op de hoeveelheid gezonde producten

Ben jij zo iemand die 10 amandelen per dag verandert in een halve zak? Snap ik, het is ook lastig om uit die hele zak slechts 10 te pakken. Noten zijn gezond dus ik raad ze zeker aan maar let vooral bij noten en zaden wel op de hoeveelheid.

Te veel noten, avocado, pindakaas e.d. zorgt ervoor dat je onnodig te veel calorieën binnen krijgt.

 

4. Hou je maaltijden simpel

Op Instagram zie je vaak de mooiste smoothiebowls en havermout papjes met allerlei toppings en toevoegingen. Dit is waarschijnlijk lekker en ziet er mooi uit maar zijn ook onnodige extra’s waar je van aan kunt komen.

Voeg aan je havermout slechts een vet bron aan toe zoals lijnzaad of walnoten en wat fruit.

Eet je een smoothebowl? Combineer dan bessen, kiwi met eiwitpoeder en 1 tl lijnzaad. Maak het niet te ingewikkeld en daardoor te calorierijk.

 

5. Eet ’s avonds voornamelijk groenten met eiwitten

Vaak is het zo dat we na ons werk misschien een uurtje sporten en verder zijn we niet heel actief. Wil jij afvallen? Eet dan ’s avonds voornamelijk veel groenten en een stuk vlees, kip, peulvruchten of tempeh.

Aangezien je na je werk weinig verbruikt, heb je ook minder zware maaltijden nodig.

 

6. Ga op wandel dates (dit klinkt zo ouderwets he)

Het klinkt misschien oubollig maar stel je hebt vanavond afgesproken met een vriendin om iets mee te gaan drinken en bij te kletsen.

Waarom zou je niet hetzelfde doen maar dan wandelend door de stad? Vaak denken we dat we naar de sportschool moeten om een actief leven te leiden maar dat hoeft niet altijd.

Heb je overgewicht en wil je afvallen? Volg deze 6 stappen komende 60 dagen elke dag en kijk wat er met je gewicht gebeurt.

 

Een van mijn klanten zei het volgende na een traject met mij:

Zeljka gaf me juist veel feedback op mijn ‘in mijn ogen’ normale eetpatroon zoals mijn ontbijt en lunch. We zijn rustig begonnen en pakken elke 3 weken een ander element aan. Bijvoorbeeld ontbijt, tussendoortjes, ontspannen, bewegen etc). Het voelt op deze manier helemaal niet rigoureus of heftig. Ik viel al snel wat kilo’s af en na een week of 6 merkte ik ineens dat ik ’s avonds veel meer energie had.

 

Lijkt het je interessant om eens persoonlijke coaching te krijgen van mij?

 

Of zou je een inspiratiesessie willen gericht op meer energie en mentale rust voor jou en je team?

Stuur mij gerust een mailtje.

Je kunt mij ook bellen op:
06 100 668 15.

 

Wil je meer inspiratie?

Volg mij dan op Social Media:

Let’s FB // Let’s Insta

 

I’ll teach you, I’ll coach you and I’ll inspire you, to eventually … Inspire yourself!