ONDERWIJS IS ONREGELMATIGER DAN JE DENKT! DEZE VOEDING HELPT JE OM RUSTIG TE BLIJVEN!

Veel mensen denken onterecht dat het werkleven van een docent zeer regelmatig is net als dat van een leerling. Niets is minder waar vooral in de huidige tijd waar er een lerarentekort is.

Het vraagt flexibiliteit, het vraagt een reactie op adhoc werkzaamheden en veranderingen.

Juist in dit soort beroepen en situaties is het belangrijk om psychisch gezond te blijven. Dit gebeurt d.m.v. een juiste balans van je hormonen en neurotransmitters.

Je darmen spelen ook een belangrijke rol in. Wil je weten hoe en wat jij kunt doen om ze gezond te houden?

Lees dan deze blog erover.

Welke voeding helpt je om stress te verminderen?

 

1. Vezels en complexe koolhydraten

Helaas worden koolhydraten door steeds meer mensen vermeden. Ketogeen dieet zou de oplossing zijn voor overgewicht en meer. Daar ben ik het niet helemaal mee eens want we hebben ook koolhydraten nodig, alleen in mindere mate dan dat de meeste van ons eten.

Vezels en complexe koolhydraten zijn goed voor je darmen, voor aanmaak van serotonine en de werking van je brein. In onderstaande voeding vind je vezels:

 

– havermout

– vijgen

– appels en bananen

– zoete aardappelen

– peulvruchten

 

 

2. Magnesium

Magnesium ontspant het zenuwstelsel, draagt bij aan cortisol (stresshormoon) verlaging en is betrokken bij het verteringsstelsel. Alles wat je rustig en kalm houdt. Waar vind je magnesium in?

 

– spinazie

– amandelen

– zaden

– knoflook

– rauwe cacao

 

 

3. Omega 3 vetzuren

Vetten zijn nodig voor een gezond brein. Je hebt voldoende Omega 3 vetzuren nodig zodat alle hormonen in je lijf goed met elkaar blijven communiceren. Concreet betekent dit dat je hersenen een signaal kunnen krijgen dat je moet gaan slapen, stopt met piekeren en verzadigd bent. Deze essentiele vetzuren zitten in o.a.:

 

– zalm

– sardientjes

– haring

– walnoten

– lijnzaad

 

 

Oproep aan alle leerkrachten om meer van deze voeding te eten want het onderwijs is steeds meer aan verandering onderhevig.

 

Wil je meer inspiratie?

Volg mij dan op Social Media:

Let’s FB // Let’s Insta

 

I’ll teach you, I’ll coach you and I’ll inspire you, to eventually … Inspire yourself!